Trender vid renovering av badrummet

Inom all inredning finns trender som påverkar utbud och efterfrågan på marknaden. Det kan handla allt om att renovera med öppen planlösning till att inreda med lantlig stil. När det kommer till badrumsrenovering finns även trender även om dessa inte brukar sticka ut lika mycket som inom andra rum. Orsaken kan vara att en badrumsrenovering innebär att badrummet har detta utseende i minst 20 år. Man får därmed tänka lite mer långsiktigt än bara på vad som är trendigt just nu.

Den som surfar runt på renoverings- och inredningssidor kan exempelvis hitta följande trender som är aktuella under 2019:

Svart & Vitt

Att göra en badrumsrenovering och satsa på svart och vitt har aldrig varit fel. Inte med dagens trender heller. Men gör det med stil och lyft fram de raka linjer som kategoriserar dagens modernare inredningsstil. Ta sedan någon detalj som bryter av och sticker ut. Det kan vara inredning likväl som i kaklet eller på klinkers.

Ljud och bild kommer in i badrummet

Att lyfta in ljud och bild in i badrummet är egentligen inte någon unik trend för just 2019. Det är däremot en trend inom renovering som vuxit sig allt starkare med åren. Detta utifrån att det kommit mer ”smarta” detaljer även till badrummet. En enkel detalj är högtalare som kan byggas in i inredningen. Därmed behöver man inte vara orolig för att fukt ska förstöra dem samtidigt som det är extremt enkelt att föra över musiken från mobilen till dessa högtalare via exempelvis blåtand.

Gällande bild finns en rad inredningsdetaljer som gör det enklare att se på film i badkaret eller följa favoritmatchen i fotboll även om man står och duschar. Det är däremot främst inredning och inget man behöver ta ställning till när en badrumsrenovering Malmö genomförs.

Jordnära kommer åter

Många som gör badrumsrenovering passar på att lyfta fram jordnära färger och former. Man vill få in det lugn som hittas i naturen samtidigt som miljötrender gör att miljön läggs i större fokus.  Genom att ta in naturen kommer både 60-tal och 70-tal delvis tillbaka. Inte då med orange och brunt utan naturen i fokus.

Om man har badrum på bottenplan kan ytterväggar av glas sättas upp som både släpper in ljus och ”naturen” genom att man väljer vad som ska planteras på andra sidan.

Ekologiskt – med tank på miljön

Miljömedvetenheten sprider sig kraftigt inom flera olika branscher. Viljan finns därmed i större utsträckning att få renovera ”ekologiskt”. Eller i alla fall med mer miljövänliga alternativ. Här är det företaget som utför denna badrumsrenovering som får svara på frågor kring arbetssätt och material. Men som vid alla renovering finns ofta mer eller mindre miljövänliga alternativ att välja på.

Minimalistiskt

Att renovera och inreda minimalistiskt är inte en trend. Däremot är det en trend att man bor på allt mindre ytor. I storstäderna är lägenheterna så dyra att många väljer mycket små lägenheter. Samtidigt finns en trend att man lever väldigt kompakt och hyr det man behöver över den tid som detta behövs. Äg lite men av hög kvalité. En trend som därmed delvis även påverkar både badrumsrenovering och dess inredning.