Att förlita sig på omdömen och recensioner när man ska anlita en flyttfirma

Det finns idag många möjliga sätt att kolla upp omdömen och recensioner på den flyttfirman man planerar att anlita. Tidigare fick man be firman i fråga om referenser, för att sedan ringa upp dem och ställa relevanta frågor. Att ringa upp tidigare kunder är något som fortfarande förekommer idag, men troligen i allt mindre utsträckning. Det går helt enkelt snabbare att kolla upp vad som skrivs om en berörd flyttfirma på nätet. Men går det att lita helt på detta?

Kräver ett relativt stort underlag

För att man ska kunna dra några säkrare slutsatser av de omdömen och recensioner som skrivs, bör de vara ganska många. Manipulationer förekommer, och ju färre de är, desto enklare och snabbare går det att manipulera. Om du enbart ser ett omdöme om en flyttfirma – som kanske ger högsta betyg utan någon närmare motivering av en sådan flyttfirma stockholm – är det knappast ett omdöme som bör spela en alltför stor roll i valet av flyttfirma. Visserligen kan det givetvis vara autentiskt, men frågan är hur stora växlar man bör dra på det.

För att verkligen kunna lita på helhetsbilden som ges bör det finnas ganska många recensioner och omdömen. Att säga en specifik siffra är svårt, men några tiotals kommentarer är åtminstone bra att ha. Du har då också möjlighet att granska profilerna som skrivit. Verkar de riktiga? Eller kan det vara fejkprofiler som postat goda kommentarer, en tjänst som ägaren har köpt?

Pålitlighet till viss del beroende av hemsida

Det finns flera sidor som är dedikerade till att ge konsumenter en rättvis bild av olika företag. På dessa hemsidor krävs ofta att man verifierar sig för att få lämna en kommentar. Det kan också vara så att firman skickar ut ett mail eller ett SMS med en unik länk, som gör det möjligt att lämna ett omdöme. Att bara gå in och lämna en kommentar är därför svårt.

Av förklarliga skäl är sådana här sidor betydligt lättare att lita på än till exempel sociala medier, där vem som helst – utan några hårdare verifieringskrav – kan gå in lämna ett omdöme.

Hjälp andra att hitta en bra flyttfirma

Kraften i recensioner och omdömen är mycket stor. Faktum är att ett helhetsbetyg på olika tjänster och sociala medier kan avgöra en flyttfirmas framgång. Således har även du ett kraftigt verktyg när du har använt en flyttfirma – lämna en recension som speglar verkligheten, och hjälp på så vis kommande kunder.

Du behöver inte tänka på att skön- eller svartmåla upplevelsen. Snarare ger det en orättvis eller felaktig bild av flytten. Skriv istället om hur du har blivit bemött, hur flytten utfördes och hur väl det överenskomna priset stämde överens med summan på fakturan sedan.

Var hittar man omdömen?

  • Regelrätta plattformar. Det finns flertalet plattformar som enbart sysslar med detta, att ge en rättvis bild av företagen på sajten.
  • Sociala medier. På större sociala medier är det vanligt att en flyttfirma och andra företag har en egen sida.
  • Karttjänster. De största karttjänsterna har även information kring företag inom ett angivet område. Här kan man ofta även hitta omdömen.