Jämföra flyttfirmor 

I samband med en flytt finns det en hel del att tänka på. För att underlätta det lite för sig kan man välja att anlita en flyttfirma som tar hand om möbelflytt och alla kartonger. Men redan innan man anlitar firman gör man klokt i att jämföra olika flyttfirmor för att hitta det alternativ som passar en bäst. 

 

Begär offerter 

Börja med att begära in offerter från alla tänkbara flyttfirmor för att få flytthjälp i göteborg. Har du mycket som ska flyttas eller om det gäller en längre sträcka kan du med fördel be firman komma ut och titta på hur många bilar som kan tänkas behövas. När du har offerter kan du enklare jämföra priserna och på så vis få en flytt som passar även din plånbok. Som kund behöver du inte acceptera en offert, men flyttfirmorna är däremot bundna vid dem. 

 

Kontrollera försäkringar 

Kontrollera också att de flyttfirmor du funderar på att anlita har rätt försäkringar. Om så inte är fallet och om någon sak går sönder kan du inte få någon ersättning. Kanske är det en väldigt dyrbar  sak som försvinner, och då kommer du inte kunna kräva några pengar för saken från flyttfirman. Att kontrollera så försäkringar finns är alltså bra, och nöj dig inte med ett svävande muntligt svar utan se till att du får saken på skrift. 

 

Vad flyttar företaget? 

En annan sak du bör titta på när du jämför flyttfirmor är vad de egentligen flyttar. Vissa företag flyttar till exempel inte extremt dyrbar konst, växter eller pianon. Har du husdjur måste du oftast flytta dem på egen hand då ytterst få flyttfirmor tar sig an flytt av djur. Har du ett solarium, större möbler eller saker som måste monteras isär kan det också vara klokt att säkerhetskolla med flyttfirman om de har möjlighet att flytta föremålen för kontorsflytt göteborg. 

 

Välja rätt firma 

Det är viktigt att du känner dig trygg med den flyttfirma du valt. Du ska känna ett förtroende och kunna lita på att dina föremål blir flyttade på ett säkert sätt. Skador ska i möjligaste mån helt undvikas. Att välja rätt bland alla flyttfirmor kan ta ett tag, och det kan vara klokt att börja göra jämförelser i god tid. 

 

Vad bör man flytta själv? 

Även om det är praktiskt med en bra flyttfirma göteborg finns det en del saker du bör flytta på egen hand. Krukväxter, smycken, pengar och andra små, mycket värdefulla föremål bör köras i egen bil. Det kan även vara bra att flytta till exempel datorer, teknik och bokföring på egen hand om man har sådan. På så sätt vet man alltid var man har sakerna och risken är mindre att de kommer bort. Fördelen med att låta flyttfirmor ta hand om även sådana saker är att föremålen är försäkrade. Många flyttfirmor väljer dock att inte flytta just extremt värdefulla saker eller kontanter på grund av just risken att något kan gå sönder eller försvinna. Hör med flyttfirmorna för att vara på den säkra sidan!