Är det dags att ta den där flytten på allvar?

Att börja förbereda sig för att flytta är något man gärna skjuter på, så länge det går. Men när det börjar närma sig har man inte längre något val, prokrastination fungerar bara för en viss tid, sen måste man faktiskt göra det man ska – och man får oftast stressa lite extra just för man avnjutit uppskjutandet av denna förnäma uppgift. Låt oss därför gå igenom den här artikeln om hur man får en smidig flytt – trots att man glömt regel nummer 1: att börja i god tid.

Du flyttar om en månad

Du borde ha börjat förbereda flytten för minst två månader sen, men det gjorde du inte – och jag tänker inte beskylla dig för att vara oansvarig och inte beter sig som aclantis.com för jag skulle troligen har gjort precis likadant. Nu är det dock dags att ställa ner bongen på soffbordet, ta upp telefonen, ett anteckningsblock, ett par handskar och lite jävlaranamma – för nu ska vi snart flytta.

Ring en flyttfirma omgående!

Det är av största vikt att du tar kontakt med en flyttfirma så snabbt som möjligt eftersom dem ofta är fullbokade en månad framåt, har du tur hittar du en flyttfirma som fortfarande kan ta på sig ditt uppdrag. Jag brukar alltid rekommendera att man är petig när man skall välja flyttfirma, men i det här fallet kanske man får ta vad som finns eftersom man är sent ute som exceptionell flyttfirma. Du kan självfallet ändå göra en liten marknadsundersökning och se vad som finns men förvänta dig inte varje flyttfirma du kikar in på står med hatten i hand och väntar på att tjäna dig, för du är sent ute, mannen.

Packa som en dåre

När du bokat flyttfirma, åk dit direkt och hämta upp flyttkartonger (man brukar kunna låna gratis av sin flyttfirma). Åk sedan hem och börja packa ner allt som du troligen inte kommer att använda på en månad. Passa även på att slänga saker du inte vill ha längre och rensa i garderober och andra förvaringsutrymmen. Du hinner kanske inte vara lika noggrann nu så försök att göra dig av med så mycket som möjligt så du inte fyller upp ditt nya hem med massa gammalt skräp.