Flytten som aldrig kom fram

Det händer då och då, rätt så sällan att en flytt-last mystiskt försvinner, det är inte alls kul för den stackare som äger innehållet i lasten. Det kan ju vara föremål och saker som har affektionsvärde och även som har rent pengavärde. Att förlora en sådan last kan göra livet surt för nästan vem som helst, och desto svårare man har det ekonomiskt desto värre. Så hur händer det här och vad kan man göra för att undvika att det händer en själv när man flyttar?

Ofta är det en oseriös flyttfirma

Dem som får sina flytt-last stulna är oftast sådana som anlitar en oseriös flyttfirma och vill betala svart. Då ökar risken drastiskt att ens flyttfirma lastar in alla saker och bara drar iväg med dem. Det har hänt några gånger i Sverige och jag vill bara varna eftersom det hände ganska nyligen och vi i flyttbranschen tycker det är förskräckligt. Vi vill absolut inte att det skall färga av sig på oss, det är aldrig en etablerad flyttfirma som gör en sådan sak utan det är alltid fuskare. Ofta är det en nystartad flyttfirma som satt upp lappar runt i staden och som erbjuder billig flytthjälp mot svart betalning.

Om du har ont om pengar, anlita en riktig flyttfirma

Visst är det lockande att få ner priset på sin flytt litegrann, men om det kostar en hela flyttlasset så är det knappast värt det. När man betalar svart har man ingen garanti eller försäkring på lasten så man får helt enkelt skylla sig själv. Man har dessutom själv begått ett brott genom att anlita en flyttfirma svart. Det blir sällan billigare att köpa tjänster svart, särskilt sådana tjänster där man istället kan använda ROT avdrag på en vit tjänst för en flyttfirma göteborg. Då blir det nästan lika billigt som svart, plus att man försäkring och garanti och massa annat som gör det mycket mer värdefullt, man kan alltså känna sig trygg med att lasten kommer fram och man kan sova gott om natten vetandes att flytten kommer att gå bra. Så när du skall flytta, flytta vitt, aldrig svart så slipper du tänka på om din last kommer fram eller inte.