Packa ihop och slänga onödiga prylar

Det finns en del som samlar på sig mycket onödiga saker. En flytt är en perfekt chans att bli av med en del skrot. Om du har en villa kan det vara en bra idé att hyra en container att slänga det du inte längre behöver. Du måste tänka på att ta god tid på dig att sortera ut det du vill ha, ju mer jobb du har gjort själv desto billigare blir notan till flyttfirman. Många passar också på att tvätta sådan som annars bara får ligga. Mattor, gardiner och överdrag på soffan. Det är extra skönt att komma till en ny bostad och känna att allting är fräscht.

Tänk på vikten

flyttfirma och lådorDet är viktigt att du inte packar dina lådor för tungt. Även om grabbarna på flyttfirman är proffs har dom också ryggar som behöver skyddas. Packa smart och sprid det tyngsta i olika lådor så att det blir någorlunda jämnt. Det blir bättre för alla!

Tjänar jag på att anlita en flyttfirma?

Det beror helt på vad du själv känner. Det finns dom som anser att dom har tiden och engagemanget som krävs för att flytta själv. Men man bör tänka på att det tar väldigt mycket tid och kan slita onödigt på din kropp. För att inte tala om dina relationer. Det är inte alla som har möjligheten att kunna göra allt som krävs och då är en flyttfirma perfekt.

Spelar det någon roll vilken flyttfirma jag väljer?

Du ska givetvis hitta en flyttfirma som du dels känner dig bekväm med och som passar just dina behov. För att få ner priset så mycket som möjligt är det smart att vara ute i god tid och beställa offerter från flera olika flyttfirmor. Då kan du själv jämföra priserna i lugna och ro och välja den flyttfirma som är bäst. Många flyttfirmor kan även packa ihop dina grejer åt dig, som nordiska flyttfirma göteborg om det är något du är ute efter. Det kan underlätta extra mycket för dig med allt annat som behöver fixas.

Behöver jag vara där när vi flyttar?

Traditionellt flyttar många på helger. Men om du ändå använder en flyttfirma och har lite framförhållning kan du givetvis flytta en vardag också. Förutom att det kan bli billigare eftersom inte lika många flyttar på vardagar, så kan du dessutom släppa allting och låta din flyttfirma ta hand om det. Det är såklart extra viktigt att du märker lådor tydligt. Lämna det inte till slumpen utan se till att grabbarna vet vilka lådor som är ömtåliga. Dubbelkolla också att du är helförsäkrad under flytten, det kan spara både tid och pengar för dig.